teraz wnętrze mojej łodzi wygląda jak brodzik po kąpieli mojej żony... Shock
Normalnie spadłem z krzesła Weź to wykasuj bo jak żona przeczyta to się będziesz się musiał na bagna razem z tą łodzią przenieść
Maszyna wygląda coraz lepiej.
Edytowane przez AQUARIUS dnia 29.11.2018 08:10
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
No to teraz moja zmora... malowanko : waga samego kadłuba przed malowaniem wynosiła 200g, teraz po laminowaniu, szpachlowaniu i po 3-ch warstwach podkładu waży 250 g. wieżyczka silnikowa z reglem waży 150g. + stery, których nie ważyłem.
Waga zadowalająca - 640 g wraz z pakietem 3s 2200.
Muszę wykombinować jakąś osłonę na śmigło. Miałem lutować z drutu ale chyba zrobię ramkę z rury pcv... będzie lżej.
Edytowane przez lesiu7 dnia 06.12.2018 19:02
O rzeczywiście. Czy ja dobrze widzę, że to też rc? Możesz parę słów napisać o tej mikrołódeczce - lubię takie wynalazki.
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Próby doboru różnych śmigieł... to obok niego pochodzi z zestawu lego. Ogólnie z tak małymi śmigłami był problem. Najlepsze okazało się śmigło ogonowe od helikopterka zabawki.
Ślizgał się do przodu i do tyłu , ze skręcaniem był problem ponieważ do drugiego silniczka nie mogłem zrobić odpowiednio małego i wyważonego śmigła, przy zakręcaniu ślizg bardziej wibrował i łódka skręcała tylko w jedną stronę. Niestety chyba padła mi w nim bateria i nie mogę pokazać jak się porusza.
Edytowane przez lesiu7 dnia 07.12.2018 19:30
Mam parę pytań - do czego może służyć ten mały czerwony prztyczek pod włącznikiem ??
Czy są jakieś różnice w uruchomieniu regla samochodowego ?? np jak ustawiam zakres przepustnicy przy pierwszym uruchomieniu to drążek opuszczam do połowy??
Kurde drążek od obrotów działa ustawiony od środka tylko w dół. Regulator nie wydaje z siebie żadnych dźwięków i nie mam pojęcia jak go zaprogramować. Muszę znaleźć gdzieś instrukcję.
Musisz zapytać "wujka Google".
W moim regulatorze muszę chwilkę poczekać w neutralnym/środkowym położeniu drążka, aby się przełączył na wsteczny bieg i odwrotnie.
Robert
Taranis-2.4Ghz
combat- Me 110 . P 40. "zero"
Makiety -Fly Baby.
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.